Frequently Asked questions

Wat is motor detailing?

Detailling is de kunst en de ambacht van het grondig reinigen van een motor terug naar zo goed als nieuwstaat met behulp van professionele gereedschap en kennis. Motor detailing diensten zijn veel nauwkeuriger en arbeidsintensiever dan een normale was. Professionele motordetailling wordt altijd met de hand gedaan.

Waar gebruik je een claybar/klei voor?

Een clay-bar is ontwikkeld, om verontreinigingen zoals watervlekken, remstof, metaalstof, industriële vervuiling en weggruis uit de blanke lak haalt. Bij gebruik met een kleismeermiddel komen deze verontreinigingen los van jouw motor en komen ze veilig vast te zitten in de klei zodat ze de blanke lak niet beschadigen.

Wat zijn swirls/swirl marks?

Fijne (was)krasjes in de lak die wel iets weg lijken te hebben van spinnenwebben. Swirls kunnen ontstaan bij elke aanraking van jouw motor.
De meest voorkomende oorzaken zijn:

  1. verkeerde manier van wassen
  2. verkeerd materiaalgebruik bij het wassen (en drogen)

Hoe kan ik mijn motor het beste zelf wassen?

ÉÉN EMMER OM TE WASSEN, ÉÉN EMMER OM TE SPOELEN
De basis van de methode met twee emmers is één emmer met je shampoo-wasoplossing en één emmer met gewoon water om je microvezel washandschoen uit te spoelen.

Werk van boven naar beneden van jouw motor, werk in kleine secties, spoel de microvezel washandschoen in uw spoelemmer uit voordat u deze opnieuw vult met shampoo-oplossing uit de wasemmer. Het is logisch – je hebt je microvezel washandschoen over jouw motor getrokken om gruis en vuil te verwijderen, je zou dat vuil niet terug willen toevoegen aan de shampoo die je gebruikt om de rest van je voertuig te wassen.

Droog vervolgens jouw motor af met een microvezel handdoek. Maar gebruik wel meerdere doeken. Je wilt niet dezelfde doek gebruiken die je voor je velgen gebruikt.

En tot slot, de motor ketting en tandwiel goed schoon maken met ketting cleaner en weer in te smeren met ketting spray!